Friday, May 13, 2011

Something Borrowed (2011) ** 2/5

tb


Luke Greenfieldi eelmine kinofilm "The Girl Next Door" oli muhe ja sobivalt ajuvabal kombel  lustakas. Mehe uut lavastajatööd "Midagi laenatut" promotakse romantilise komöödiana hoolimata sellest, et midagi tõeliselt romantilist seal pole ja naljakat samuti mitte. Teose aluseks on Emily Giffini samanimeline menuromaan. Kuna pole raamatut lugeda õnnestunud ei tea öelda, kui truu teos algmaterjalile on, kuid film igatahes ebaõnnestub praktiliselt kõiges, mis ette on võetud. 
Loo keskmes on Rachel (Ginnifer Goodwin) ja Darcy (Kate Hudson), kes on olnud parimad sõbrannad juba lapsepõlvest saadik. Darcy hakkab abielluma Dexiga (Colin Egglesfield), kes on Racheli ülikoolikaaslane ja ammune ihalusobjekt. Peale oma sünnipäevapidu kergelt napsisena räägib Rachel Dexile oma tunnetest ning nad lõpetavad voodis. Filmi peamiseks komistuskiviks on see milliseks on Darcy karakter kirjutatud. Ilmselt tahetakse Racheli ja Dexi petuafääri vaatajate silmis vastuvõetavamaks muuta aga sellega on tõeliselt ülepingutatud. Darcy ei ole mitte vigadega tegelaskuju vaid tõeline jõletis. Blond bimbo, kes lakkamatult ise räägib sellest kui kuum ta on ja kes kohtleb kõiki teisi inimesi, eesotsas oma parima sõbranna ja kihlatuga, nagu oleks nende püha kohus siin ilmas teda teenida. Lõpuks tuleb välja et ta on veel kõigele lisaks silmakirjalik truudusemurdja kah. Isegi plakati piltidel näeb Kate Hudson, kes on muidu suht nägus naisterahvas, imelikult inetu välja???
Jääb täiesti seletamatuks müsteeriumiks, miks peaks Rachel temaga üldse sõber olema ja sama müstiline on ka see, kuidas on Dex jõudnud välja kihluse ja abieluplaanideni, sest iga kord kui Darcy suu lahti teeb on mehel selline nägu nagu ta sooviks, et keegi tuleks ja talle sulatina kõrva valaks. Ja sellegi poolest veedab hädiseselt selgrootuna mõjuv Dex praktiliselt terve filmi ohkides ja ähkides dilemma üle, kumb tüdruk valida. Kohutav. That Free Thing - Palju tasuta nänni ja võimalus teenimiseks

150 EURONE TERVITUSBOONUS
blog.tr.ee

No comments:

Post a Comment