Wednesday, April 6, 2011

Camelot (2011) ****

150 EURONE TERVITUSBOONUS
Triobet
Minu ametlik lemmik telekanal Starz pakub taas haruldast sorti maiuspala. Nimelt fantasy seriaali, mis on tehtud täiskasvanud vaatajale. Ma olen valmis mürki võtma, et sama projekt kinotööstuses oleks kiires korras lastesõbralikuks jäleduseks vägistatud. Antud juhul on aga tulemuseks sari, mille kohta võib liialdamata ütleda põnev, paeluv ja jahmatavalt seksikas.
Alati võrratu Joseph Fiennes manab valmis sedavõrd jaheda ja laheda Merlini, et see on konkurentsitult parim töötlus sellest karakterist, mis kunagi ekraanile toodud. Esialgu pole veel sugugi kindel kumb on Merlini võimsam relv, kas tema teadmised võlukunstis või oskus inimesed ükskõik mida uskuma manipuleerida. Üks mis kindel, see kelmikalt muigav  ja lakkamatult üha uusi küsimärke tõstatav mentalist lummab vaataja sõrmenipsuga.
  Noor ja suhteliselt roheline näitelja Jamie Campbell Bower on Arthuri rollis täpselt see, mis vaja. Lihtrahva seas kasvanud noormees kellele öeldakse, et sa pead nüüd kuningaks hakkama ja sul on hunnik vaenlasi, kes heameelega sul kõri läbilõikaks. Arthur mõjub täpselt nii kohmetu ja segaduses olevana, kui antud situatsioon eeldab, kuid samas on temas tajuda ka tõelise kuninga üleolevus. Ta mõjub siira ja heatahtlikuna aga pinna all podiseb ka midagi tumedat. Tema jaoks polnud probleemiks venna tüdruksõbraga magada ning nüüd himustab ta ustava rüütli kihlatut. Võib ainult aimata mida ta korda hakkab saatma, kui  võim ja kõik sellega kaasnev tõeliselt temani jõuab.

Eva Greeni kehastatud Morgan ei ole sugugi vähem vallutav, kui Merlin. James Purefoy poolt bravuurikalt mängitud kunigas Lot tuli ja käitus nagu oleks ta kõige hullem kurjam kogu maailmas. Morganil võttis vaid 2 seeriat aega näitamaks, et jõhkardist Lot on vaid väike kiirusemuhk loo tõelise pahareti teerajal. Nagu Merlin nii mässab ka Morgan maagiaga ning on suurepärase inimloomuse tundjana hiilgav manipuleeriaja. Lisaks on ta imekaunis naine, kes sekunditki kõhkelmata kasutab oma seksuaalset võlu, olgu vastas inimest koletis või deemon pimedusest.
Seriaali "Camelot" võitlustseenide koreograafia ei ole küll sama vinge, kui Starzi hittsarjas "Spartacus", kuid need on siiski jõhkrad ja verised. See pole mingi lastefilm, kus käib ilge hakkimine mõõkade ja odadega ning tilkagi verd ei voola.
Kui olete näinud teleseriaali "Extras" (2005–2007), siis kindlasti mäletate Patrick Stewarti kirjutatud filmistsenaariumit, kus iga kord, kui tegevusse ilmus mõni ilus naisterahvas, kadusid tal müstilisel või mõnel vähem müstilisel põhjusel riided seljast. Seda Patrick Stewarti suurepärast filosoofiat järgivad ka "Cameloti" tegijad ja nii mõjusalt, et sellepeale pole muud teha, kui püsti seistes aplodeerida. http://www.afreething.com/videodroom


 

1 comment:

  1. Peab ilmselt vaatama.
    Joseph Fiennes Merlinina kõlab väga kummaliselt...

    ReplyDelete