Friday, April 22, 2011

Paul (2011) ****


TrioBet
150 EURONE TERVITUSBOONUS
Judd Apatow koolkonda kuuluv lavastaja Greg Mottola, kes viimati üllatas ja naerutas meeldivalt filmidega "Superbad - ülikõva!" (2007) ja "Adventureland - pöörane suvi" (2009) ei valmista ka seekord pettumust. Tema uusim teos "Paul" liidab kokku mitmeid eri žanri liike. Domineerivateks sci-fi ja komöödia elemendid. "Paul" on punnis viidetest klassikalistele sci-fi filmidele ja sarjadele nagu "Alien", "The X-Files"ja "Star Trek". Erilises fookuses on Steven Spielberg. "Close Encounters of the Third Kind" (1977) ja "E.T." (1982) mõjud on eriti ilmsed ning tegijad teavad, et kõige sügavam kummardus tuleb teha filmi "Raiders of the Lost Ark" (1981) poole. Ja kirsiks koogil muhedalt irooniline stseen, kus me vanameistri enda häält läbi telefoni kuulda saame. Lisaks on "Paul" ka road movie ja buddy filmi hübriid, sest suur osa teosest, mis loole põhilise hinge annab, on kahe briti sci-fi geeki Graeme`i (Simon Pegg) ja Clive`i (Nick Frost) ning küütivõetud tulnuka Pauli (Seth Rogan) tutvumise ja sõbrunemise lugu. Poolel teel liitub nendega veel piiblihull Ruth (Kristin Wiig), kelle mõistuse usufanaatikust isa on kemmergupotist allalasknud ja kes Pauli deemoniks peab. Peale seda, kui viimane talle Vulcani mind meld`i teeb, saab aga tüdrukust suht normaalne inimene. Kuna Ruth`i ja Graeme`i vahel pillub kohelselt sädemeid, võib juba kausutuses olevatele zanritel liita ka romatilise komöödia. 

Neliku tuules liiguvad aga kolm men in black stiilis agenti. O'Reilly (Joe Lo Truglio) ja Haggard (Bill Hader) on ohtralt koomikat pakkuvad tolvanid aga neid juhib pahaendeliselt napisõnaline Zoil (Jason Bateman). Viimane saab raadiosaatja teel käsklusi bossilt ning too kõlab kahtlaselt nagu üks tädi, ühest hästi kuulsast sci-fi filmide sarjast. Tänu nendele tegelstele ei saa film kuidagi mööda ka ühest korralikust actioni annusest.
"Paul" ei paku küll nii sügavat ja vaimukat sissevaadet geekboy hinge, kui näiteks võrratu telesari "The Big Bang Theory" ja lõplahenduski kipub mainstreamilikult liiga lihtne olema aga sellegi poolest on lugu nutikam ja tunduvalt rohkem karakterit näitav, kui enamus kinofilmid tavaliselt. http://bux4ad.com/_92c3157c.htm
blog.tr.ee

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

No comments:

Post a Comment